Finalisten Best Practice Award 2017 bekend

De online stemming is gesloten. De jury van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag heeft samen met het publiek 4 Best Practices genomineerd voor de finale. Deze finale zal gehouden worden op donderdag 25 januari 2018 (in de middag).

De 4 finalisten in In willekeurige volgorde:

 • ABN Amro met CSU – Circl
  Binnen het circulaire paviljoen Circl werken alle facilitaire partners samen. Iedere vakspecialist vanuit zijn eigen expertise. Schoonmakers weten wat er in het pand gebeurt, worden uitgedaagd en gehoord om goede ideeën te delen en uit te voeren. Dit verhoogt de betrokkenheid en levert plezier in het werk.
 • FMO met Hago Next – Practice what you preach
  Schoonmakers zijn onderdeel van opdrachtgever FMO en de ogen en oren op de werkvloer. FMO moedigt hen aan om met ideeën en verbetervoorstellen te komen. FMO ziet de schoonmakers als collega’s. Vandaar ook de overgang naar dagschoonmaak. FMO verstrekt aan de schoonmakers een 10% bonus boven op het reguliere salaris.
 • NHL Stenden Hogeschool met Effektief Groep – Een mooie dag @NHL Stenden
  Een nieuw concept om de beleving van studenten bezoekers en medewerkers te verhogen, mede bedacht door de leverancier. Schoonmakers denken mee over hoe zij kunnen bijdragen aan een mooie dag @NHL Stenden en wat zij nodig hebben daarvoor. Verder volgen schoonmakers dezelfde trainingen als de medewerkers van NHL Stenden zelf.
 • Dimence met Asito – Samen werken aan een beter leven
  Asito-medewerkers bij GGZ- instelling Dimence zien in cliëntenparticipatie een mogelijkheid om de afstand tot de arbeidsmarkt voor cliënten van Dimence te verkleinen. Door intensieve begeleiding, het verzorgen van een vakopleiding en bijbrengen van vertrouwen in zichzelf. Dit past bij het intensiveren van inclusief ondernemen van Asito.

Deze vier finalisten zullen tijdens de uitreiking van de Best Practice Award 2017 hun best practice toelichten. De commissie organiseert deze uitreiking op 25 januari 2018 tijdens de Vakbeurs Facilitair. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan nu aan via www.codeschoonmaak.nl/registreren.

De commissie dankt de vier andere halve finalisten hartelijk voor de moeite en medewerking om deze verkiezing tot een mooie strijd te maken. De vier andere halve finalisten waren:

 • Breedweer met Heliomare – Impact door leerlingparticipatie
 • ROC de Leijgraaf, CSU met Seiso Opleidingen – Kweekvijver medewerkers dienstverlening
 • DZB Leiden, B2-Cleaning met Heerema Marine Contractors – Kandidaten van DZB succesvol aan het werk en
 • FNV met Hago Next – Samenwerking via een undermanagementconstructie