André de Reus geridderd

Op 26 april 2017 is André de Reus Koninklijk onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zijn bijzondere inzet, directe betrokkenheid en bemiddeling voor een betere schoonmaakbranche zijn een soclide basis hiervoor en worden zeer gewaardeerd. Daarnaast doet de Reus veel vrijwilligerswerk.
André de Reus is niet alleen oprichter en oud-directeur/eigenaar van Atir. Hij heeft ook VSR-KMS mede ontwikkeld, een objectieve meetmethode die nog steeds veel in de branche gebruikt wordt. Ook is hij vanaf het begin betrokken geweest bij de (ontwikkeling van de) Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf. Met deze Code wordt een moreel appel gedaan op opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemers en intermediairs om fatsoenlijke contracten af te sluiten en uit te voeren. Menige aanbesteding is door de tussenkomst en deskundige adviezen van de Reus aan de kaak gesteld of gewijzigd.

Alles voor de schoonmaker: want deze is zeer belangrijk, die moet goed zijn werk kunnen doen in voldoende tijd. Respect voor de werknemer en oog voor kwaliteit en vakmanschap van het werk zijn daarbij onontbeerlijk.

De Koninklijke onderscheiding wordt door de Reus dan ook opgedragen aan alle ca. 160.000 schoonmakers in Nederland. ‘De eer die ik ontvangen heb, draag ik aan alle schoonmakers van Nederland! Zij zijn en blijven de belangrijkste schakel binnen ons vak, toch?!’, aldus de Reus.