Wat is een best practice eigenlijk?

Een Best Practice is een samenwerking tussen partijen (minimaal 2) volgens het gedachtegoed van de Code: fair zaken doen met oog voor ieders belangen.

Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.
.

Waar gaat een best practice over?

Een best practice gaat vaak niet over ingewikkelde zaken, maar over voor de hand liggende ‘oplossingen’ voor een probleem. Een best practice zit wellicht al verpakt in uw zelfverklaring!

Lees hier waar de vorige best practices over gingen die een award in de wacht sleepten.

De Best Practice 2022 gaat over:

DUURZAME ARBEIDSVERHOUDINGEN MET AANDACHT VOOR DE DUURZAME INZETBAARHEID VAN DE SCHOONMAKER, GLAZENWASSER EN/OF SPECIALIST

Wat heeft u eraan? .

Naast dat u op marktverantwoordelijke wijze samenwerkt en hier de vruchten van plukt, is de award-uitreiking een uitgelezen kans om dit ook ‘publiek‘ te maken. De vakbladen en de regionale en nationale pers zijn zeer geïnteresseerd in uw samenwerkingsverhaal.

Deze award een icoon geworden in de schoonmaakbranche. En de award-uitreiking een feestelijke bijeenkomst die u niet mag missen!

Criteria 2022

De inzendingen voor de Best Practice Awards 2022 zullen beoordeeld worden aan de hand van de volgende vijf criteria:

 1. De best practice is een goed voorbeeld voor anderen
  De best practice heeft door de inhoud een voorbeeldfunctie voor anderen. De best practice moet kunnen dienen als stimulans tot navolging.
 2. De best practice laat ketensamenwerking zien
  De best practice is een samenwerkingsverband met twee of meer ketenpartners en laat de verbinding in partnership zien.
 3. De best practice is duurzaam en niet eenmalig en laat de toepassing van de code zien
  De Best Practice gaat over concrete handelingen in de toepassing van de Code en heeft zijn nut al bewezen of is als werkwijze in de bedrijfsvoering gewaarborgd.
 4. De best practice heeft een innovatief karakter
  Het innovatieve karakter van de Best Practice is ingebed binnen het bedrijf, subsector en/of gehele sector en de Best Practice beschrijft welke ervaringen hiermee zijn opgedaan.
 5. De Best Practice heeft een positief effect voor schoonmakers en glazenwassers
  De positieve effecten van de Best Practice worden aan de hand van concrete cijfers van de periode voor en na de Best Practice omschreven of worden gestaafd door uitspraken van werknemers

Winnaar 2021

De jury vond de volle aandacht voor het proces van de drie partijen essentieel. “Als Drie-eenheid is gezamenlijk echt geïnvesteerd om mensen mee te laten doen. De organisatiegraad was hoog en het heeft de medewerkers verrijkt. Werknemers werden niet in het diepe gegooid, maar kregen vooraf instructies en cursussen aangeboden om de werkzaam goed uit te kunnen voeren.”

Lees meer over deze winnaar…

Uitzending terugkijken

Best Practice Bundel