Verantwoordelijk marktgedrag is juist nu uw afspraken nakomen

“Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep, voor elkaar zorgen is belangrijker dan ooit”, zegt Kees Blokland, voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Hij doet hiermee een appél aan aangesloten bedrijven om juist nu afspraken na te komen. “De Code geldt in goede tijden, slechte tijden, maar zeker in deze uitzonderlijke tijd!”. Een tijd waarin vele werknemers in de frontlinie staan en een prestatie leveren waar we trots op zijn. Niet voor niets noemde Mark Rutte onder andere de schoonmakers in zijn persconferentie.

Het baart Blokland enorme zorgen dat blijkt dat er niet altijd in gezamenlijkheid en in goed overleg met elkaar uitdagingen, waar vele partijen nu voor staan, worden opgepakt. Voor zowel bedrijven als medewerkers is dit geen makkelijke situatie. Juist nu is de oproep van de regering om gezamenlijk door deze crisis te komen. Het belang van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag wordt hier meer dan ooit duidelijk: het uitbesteden van diensten moet opleveren voor iedereen. Aan loyaliteit en wederkerigheid, voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemers en intermediairs. Natuurlijk is er alle begrip voor dat het 5 voor twaalf is bij veel bedrijven, maar juist daarom moeten we verantwoord handelen.

Dus bij deze een oproep aan een ieder:

  • Respecteer elkaar en gemaakte afspraken
  • Praat met elkaar over de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden
  • Zorg voor elkaar, we hebben elkaar nodig

We doen een beroep op ieders sociale solidariteit. Alleen samen kunnen wij deze crisis door komen.

Voor vragen of informatie kan contact opgenomen worden met de Code Schoonmaak (marktgedragschoonmaak@ras.nl of 073 – 62 00 460)