‘Code onderdeel van ons keurmerk’

We willen graag dat leden de Code ondertekenen

Aansluitend aan de algemene ledenvergadering van SieV! op 21 november 2019 vindt de laatste regionale ondertekening van 2019 van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag plaats. ‘We heten SieV! leden van harte welkom als ondertekenaar van de Code. En als ondertekening makkelijker wordt door naar de algemene ledenvergadering te komen, doen we dat’, aldus de heer Blokland, voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Naast de branchevereniging Schoonmaken is een vak (SieV!) hebben de volgende SieV! leden de Code ondertekend: BK Schoonmaak Plus, DCS Schoonmaakorganisatie, Glazenwasserij Kruidhof VOF, Glazenwasserix, Habu schoonmaakorganisatie, Henry Totaal, Hoogvliet schoonmaakdiensten BV, Megens Cleaning & Dienstverlening BV, Mensink Schoonmaak BV, Qleaning, Schoonmaken.nl BV, schoonmaakbedrijf de Warme Wind, Te Paske BV, Valk Cleaning Services BV, Van der Aart schoonmaakbedrijf bv en Van Lambalgen schoonmaakbedrijf.

Relatie Code en keurmerk SieV!
De heer Rutgrink, voorzitter van SieV!: ‘We hebben er nu bewust voor gekozen om de Code wat prominenter in het keurmerk op te nemen. Onderschrijven is niet sterk genoeg, we willen graag dat leden met het keurmerk de Code ook ondertekenen’. ‘En daarom teken ik vandaag de Code, omdat ik het een heel goed initiatief vind’, aldus de heer van Hout van Glazenwasserix. Dit kan rekenen op bijval van onder andere mevrouw Bulk van DCS Schoonmaakorganisatie en mevrouw Mensink van Mensink Schoonmaak BV. De heer Quentin van Qleaning vindt ondertekening een goede ontwikkeling. ‘SieV! is een club in ontwikkeling en ondertekening van de Code is de volgende stap in die ontwikkeling’.

Beter sociaal beleid
‘De Code is keihard nodig voor een beter sociaal beleid’, aldus de heer Buiting van BK Schoonmaak Plus. ‘En dat betere sociaal beleid werpt zijn vruchten af voor het percentage ziekteverzuim en verloop’. De heer Oostrom van Schoonmaken.nl BV sluit zich hierbij aan: ‘Ik heb de Code al eerder getekend bij een ander schoonmaakbedrijf. En nu weer omdat ik het belangrij vind open en eerlijk te opereren naar het personeel en de opdrachtgever’. ‘En daarbij reken ik erop dat ondertekening van de Code leidt tot het scheiden van het kaf van het koren. Want al dat prijsduiken geeft echt een te zware belasting op onze medewerkers’, aldus de heer Kruidhof van het gelijknamige glazenwasbedrijf. ‘Daarnaast is het leveren van de dienstverlening die de opdrachtgever vraagt ook heel goed mogelijk met behoud van kwaliteit’, voegt de heer Crauwaert van Henry Totaal toe.

Opdrachtgevers betrekken
“Betrek ook uw opdrachtgevers bij de Code en houd ze eraan’, zegt Blokland. De heer van Lambalgen van het gelijknamige schoonmaakbedrijf neemt dit advies ter harte; ‘Ik ga de Code bespreken met mijn opdrachtgevers’. De heer van der Aart van Van der Aart Schoonmaakbedrijf BV heeft nog niet met opdrachtgevers gesproken over de Code. ‘Maar’, aldus van der Aart, ‘dat wordt een stuk makkelijker nu ik de Code heb ondertekend’.