Code bereikt 1.483 ondertekenaars

Weer vijf organisaties ondertekenden de Code Verantwoordelijk Marktgedrag tijdens de ondertekensessie bij UTS Verkroost. Dit brengt het totaal op 1.483 ondertekenaars.

De Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag organiseert al sinds de start regionale ondertekensessies. Een bewuste keuze om elkaar te ontmoeten en informatie en kennis uit te wisselen over het toepassen van het gedachtegoed van de Code in de praktijk.

De vijf nieuwe ondertekenaars, BMS Security BV, Schoonmaakbedrijf J. Kammers, de Klop Facility Groep, Arts en Zoon en Driesen Verhuizingen B.V. hebben ieder hun eigen reden(en) om de Code te ondertekenen. Marc Hoenderdaal van de Klop Facility Groep hekelt het gesjoemel. “Dat kan écht niet meer” benadrukt hij. “Voor iedere partij moet er winst zitten in een uitbesteding en dat wil De Klop Facility Groep breed uitdragen”.

Gastheer de heer Willems, directeur UTS Verkroost, tekende twee jaar eerder al de Code. Zijn organisatie transformeert momenteel van een verhuizer naar een facilitair dienstverlener. Een van zijn speerpunten is samenwerken. Zo ook op maatschappelijk niveau. Dit was zijn reden om destijds de Code Verantwoordelijk Marktgedrag te ondertekenen.

Kees Blokland, voorzitter van de Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag neemt de ondertekenaars tijdens de ondertekensessie mee in de geschiedenis, het ontstaan en vooral de blijvende relevantie van de Code. Een sleutelwoord in het realiseren van verantwoordelijk marktgedrag is partnership: “De kwaliteit van de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is belangrijk in de beleving van een contract. In een wij-zij relatie komt afschuiven veel voor, in een relatie van partnership gaat het veel meer om het wij-gevoel”, aldus Blokland.

De volgende ondertekensessie staat gepland op 9 november 2020.