4 genomineerden voor Best Practice Award 2016

Code-voorzitter: ‘Een mooie selectie genomineerden voor vijfde award’

 

De vier volgende samenwerkingsrelaties zijn genomineerd voor de Best Practice Award 2016 (in willekeurige volgorde):

  • Hotel Casa en CSU
  • UMCG en Hago Zorg
  • Top Academie gemeente Rotterdam, Hago en Erasmus MC
  • Schiphol, Hago, Asito, Raggers, ISS en VFM Facility

‘Het is fantastisch om te zien dat het Code gedachtegoed in de praktijk werkt.  Dat bewijzen de vier genomineerden partijen met hun inhoud, aanpak en concrete resultaten. Een mooie selectie voor de vijfde award-uitreiking!’, aldus Kees Blokland, voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche.

De genomineerden zijn organisaties die samen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk brengen. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.


Criteria

Een onafhankelijke jury onder leiding van Code-voorzitter Kees Blokland beoordeelde de inzendingen op een aantal criteria zoals: een voorbeeldfunctie voor anderen, het duurzame en innovatieve karakter van de samenwerking en de positieve effecten voor schoonmakers en glazenwassers. Ook is het van belang dat de best practice door de Code is ontstaan.


26 januari 2017

De uitreiking van de Best Practice Award 2016  vindt plaats op donderdag  26 januari, tijdens vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer bij De Jaarbeurs in Utrecht. Zaal 9, waar de uitreiking plaatsvindt, is vanaf 14.00 uur geopend. Het programma begint om 14.30 uur (tot circa 17.30 uur).

De genomineerden geven ter plekke en in een videoboodschap aan waarom zij denken voor de Award in aanmerking te komen. Voorafgaand aan deze uitreiking vindt medio december een digitale stemronde plaats. De jury, het publiek en de digitale stemmers kiezen samen de winnaar Best Practice 2016.


Aanmelden:

Binnenkort leest u op onze website (www.codeschoonmaak.nl) hoe u zich kunt aanmelden voor deze Award-uitreiking. Een impressie van de Award-uitreiking 2015 vindt u hier.

 

Samen naar een sterkere keten

De Code werd op 21 juni 2011 geïntroduceerd om een einde te maken aan de doorgeschoten marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwasserbranche.

Een initiatief waarmee de branche eerlijker en duurzamer kan werken. Alleen door actief samen te werken kunnen opdrachtgevers, werkgevers, werknemers en intermediairs in de branche een sterke keten vormen.

Sinds de introductie van de Code hebben een kleine 1000 organisaties de Code onderschreven (zie voor volledig overzicht: www.codeverantwoordelijkmarktgedrag.nl).

Voor meer informatie over de Award-uitreiking, kunt u terecht op onze website: www.codeschoonmaak.nl